Homemade hamburger

Een broodje hamburger is een lekkere weekendsnack. Maar zoals iedereen weet is een hamburger niet echt gezond. Daarom hebben wij zelf hamburgers gemaakt om op deze manier verantwoord te snacken. En daarnaast zijn deze hamburgers ook nog eens extra lekker, een aanradertje dus!

Ingrediënten:

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel grove mosterd
  • Gehaktkruiden

Op de hamburger kan je extra topping doen die je lekker vindt, zoals: ui, augurk, tomaat en sla. 

Bereiding:

  1. Mix alle ingrediënten door elkaar in een kom. 
  2. Maak van het gehakt gehaktballen. Je kunt kiezen voor een aantal grote, of meerdere kleintjes. Door de gehaktballen plat te drukken krijg je je hamburgers.
  3. Bak de hamburgers aan beide kanten in een pan, je hoeft geen boter of olie toe te voegen. 

Serveer de hamburgers met een lekker broodje en voeg je eigen topping en eventueel saus toe. Als je je snack echt verantwoord wilt houden, serveer je hamburgers dan op slablaadjes in plaats van broodjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s