Gepofte zoete aardappel

Dit recept is ontzettend lekker en nog eens gezond ook, dubbel genieten dus! Ik heb de gepofte zoete aardappel geserveerd met deze tomatensalsa, hier heb ik nog geitenkaas en geperste knoflook aan aan toegevoegd. Één aardappel was voor mij genoeg als avondmaaltijd. Als je hier niet genoeg aan hebt, kun je er een groene salade bij serveren. 

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten 
  • 1/2 (rode) ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram geitenkaas
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en was de aardappelen. Verwijder eventuele oneffenheden. 
  2. Prik de zoete aardappelen in met een vork en leg ze daarna in een ovenschaal. Giet olijfolie over de aardappelen en laat ze in 45 minuten gaar poffen in de oven. De aardappelen zijn. Gaar als ze zacht zijn van binnen. 

Terwijl de aardappelen in de oven gaar poffen maak je de tomatensalsa. 

  1. Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Hierna snijd je de tomaten in blokjes. 
  2. Pers een teentje knoflook uit en snipper een ui, dit meng je door de tomaten. De peterselie hak je fijn. En roer je er ook doorheen. 
  3. Breng de salsa op smaak met peper, zout en olijfolie. Als laatste verdeel je de geitenkaas over de salsa. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s