Smeuïge blauwe bessencake

Zondag bakdag! Ik had blauwe bessen over voordat ik op vakantie ging. Dus hier moest ik wat mee bakken, ze weggooien is ook zonde.

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 30 gram (kokosbloesem)suiker
  • 80 gram amandelmeel
  • 100 gram magere yoghurt
  • 150 gram blauwe bessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt ondertussen de boter.
  2. Meng de eieren, het amandelmeel, de suiker en de yoghurt met de gesmolten boter. Als het een glad beslag is geworden lepel je de blauwe bessen er doorheen.
  3. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en zet in de oven voor 20-25 minuten.

Kokosbloesemsuiker geeft een caramelsmaak aan de cake en is daarnaast ook nog een ongeraffineerde suiker. Maar je kan ook gebruik maken van gewone suiker. Het amandelmeel kan vervangen worden door gewoon meel of havermoutmeel. En de yoghurt  kun je eventueel vervangen voor kokosmelk.

Hou je niet van een smeuïge cake, gebruik dan meer meel. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s