Zoete aardappeltortilla

De tortilla is kleurrijk, gemakkelijk om te maken en erg lekker. Door de vrolijke kleuren is het een lekker zomers gerecht. Bij het woord tortilla denken de meeste mensen aan een wrap, maar traditionele Spaanse wraps zijn gemaakt van aardappel en ei. 

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels
  • 4-6 eieren
  • (Rode) ui
  • Feta
  • Tomaat
  • (Verse) peterselie
  • (Verse) basilicum
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. Dit gaat het snelste met een rasp uit een keukenmachine. Snijd de ui en de tomaat en hak de peterselie fijn. 
  2. Verwarm olie in een pan en bak de uien met de zoete aardappel plakjes. Strooi tijdens het bakken wat peper en zout over de aardappelen. Als de aardappel goudbruin zijn voeg je de gesneden tomaat toe. 
  3. Klop ondertussen de eieren met de fijngehakte peterselie. Hier brokkel je de feta doorheen en dan giet je het mengsel over de aardappelen, ui en tomaat in de pan. 
  4. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de tortilla in ongeveer 10 minuten gaar. 

Verdeel voor het serveren nog wat basilicum over de tortilla en eet smakelijk! Als je de tortilla als diner wilt eten is het lekker om nog wat salade toe te voegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s