Abrikoos kokosballetjes

Kokos is een ingrediënt dat wij in veel van onze gerechten gebruiken. In kokos zitten veel anti-oxidanten en bij regelmatig gebruik draagt het bij aan een versterkt immuunsysteem. Daarnaast is het ook nog gewoon lekker. In plaats van de “gewone” kokosballetjes hebben we een variant met abrikoos gemaakt.

Ingrediënten:

  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel honing
  • 55 gram gemalen kokos

Bereiding:

  1. Doe de abrikozen, honing en ongeveer 50 gram van de kokos in een keukenmachine. Mix de ingrediënten tot ze aan elkaar kleven.
  2. Rol met je handen balletjes van het kleverige geheel. Als ze nog niet blijven kleven voeg je wat extra honing toe. 
  3. Strooi op een bord wat kokos en rol de balletjes hier doorheen. De abrikoos-kokosballetjes zet je voor ongeveer en half uur in de koelkast. Op die manier worden ze nog wat st,eviger.

Je kunt de kokosballetjes maximaal een week bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Eet ze als tussendoortje of serveer ze bij de koffie. Eventueel kan je de balletjes plat drukken voor het serveren zodat het koekjes worden. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s