Zoete aardappelschotel

Het is weer eens tijd voor een gerecht met zoete aardappel. Dit keer in de vorm van een ovenschotel. Voor deze ovenschotel heb je maar vijf ingrediënten nodig, altijd fijn!

Ingrediënten:

  • 4 zoete aardappels
  • 200 ml crème fraiche
  • 300 gram (verse) spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakken. Kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar. Je kan de schil er ook oplaten, maar dan moet je de aardappels wat langer koken. 
  3. Wok de spinazie en snijd ondertussen het knoflookteentje fijn. Als de spinazie geslonken is bak je het knoflookteentje nog kort mee. Hierna voeg je de crème fraiche, peper en zout toe. 
  4. Giet de aardappel af, maak een bodem van de aardappelschijfjes in een licht ingevette ovenschaal. Hier overheen komt een laag van het spinazie-crème fraiche mengsel. 
  5. Verdeel opnieuw een laag aardappelschijfjes en sluit af met de spinazie. Strooi als laatste de geraspte kaas over je ovenschotel en zet het voor 5-10 minuten in de oven. De ovenschotel is klaar als de kaas gesmolten is.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s