Kokos-bosbessencake

Een lekker stukje cake op zijn tijd is natuurlijk heerlijk. Het is alleen jammer dat cakes meestal vol met suiker zitten. Daarom heb ik vandaag een recept voor een suikervrije kokos-bosbessencake. De cake is super lekker van smaak en lekker smeuïg van binnen, puur genieten dus!

Ingrediënten:

  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram vermalen havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 el honing
  • 180 gram (suikervrije) appelmoes
  • 50 ml magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 160 ml melk
  • Scheutje vanille aroma (optioneel)
  • 100 gram blauwe bessen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in of stop er een vel bakpapier in.
  2. Mix het meel, havermout, bakpoeder en kaneel door elkaar.
  3. Voeg de honing, yoghurt, appelmoes, eieren, melk en eventueel het vanille aroma toe aan alle droge ingrediënten en mix dit goed door elkaar.
  4. Doe de helft van het beslag in het bakblik en verdeel hier de helft van de blauwe bessen overheen.
  5. Giet de andere helft van het beslag er vervolgens overheen en verdeel de andere helft van de blauwe bessen hier overheen.
  6. Zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven. Je kunt controleren of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt dan is je cake klaar!

De cake is het lekkerste als hij nog warm is dus mijn tip is om niet te lang te wachten met serveren als hij uit de oven komt, eet smakelijk!

    2016-07-12-11-56-52.jpg

    Advertenties

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s