Spinazierisotto 

Ik vond risotto er altijd best vies uitzien, het leek zo plakkerig. Totdat ik voor het eerst truffelrisotto heb geproefd in een Italiaans restaurant, La Gondola. Ik was eigenlijk meteen verkocht.

Ingrediënten:

  • Teen knoflook
  • Ui
  • 400 gram risottorijst
  • 600 gram spinazie
  • 500 ml groentebouillon
  • Peper en zout
  • Pijnboompitten (eventueel)
  • Geroosterde tomaten (eventueel)

Bereiding:

  1. Snij de ui fijn en snipper de knoflook. Fruit deze in een pan.
  2. Voeg na ongeveer 5 minuten de risottorijst toe en roerbak deze kort mee. Ondertussen maak je de groentebouillon klaar.
  3. Giet wat van de bouillon bij de rijst en roer net zo lang totdat de bouillon is opgenomen. Dit herhaal je tot de bouillon op is. Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
  4. Hak de spinazie fijn en voeg deze toe aan de risotto. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten en geroosterde tomaatjes. 

Advertenties

3 gedachtes over “Spinazierisotto 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s