Kwarkcupcakes

Een makkelijk gerechtje voor de zondag, Kwarkcupcakes. Deze cupcakes zijn best gezond, dit komt doordat er geen suiker aan toegevoegd is. Nog een leuke bijkomstigheid is dat je gemakkelijk het gewenste aantal kunt maken. Dus stel je wilt er maar twee maken, dan is dit geen probleem. Het recept hieronder is voor zes cupcakes. 

Ingrediënten:

  • 8 biscuits (bijvoorbeeld BelVita ontbijt biscuits)
  • 4 el gesmolten boter
  • 3 gelatine blaadjes
  • 200 ml magere aardbeienkwark
  • Kokosrasp

Bereiding:

  1. Verkruimel de biscuits in bijvoorbeeld een keukenmachine. Hier voeg je de gesmolten boter aan toe. Meng dit goed door elkaar.
  2. Leg cuocakevormpjes in een muffinvorm. Verdeel het biscuitmengsel over de vormpjes. Druk dit goed aan, bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel.
  3. Zet de muffinvorm voorminimaal 1,5 uur in de koelkast zodat het biscuitmengsel hard wordt. 
  4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een schaaltje koud water. 
  5. Verwarm in een pannetje een paar eetlepels kwark. Hier roer je de gelatineblaadjes één voor één doorheen, totdat ze opgelost zijn. Voeg de warme kwark dan weer bij de rest van de kwark.
  6. Verdeel de kwark nu over de muffinvormpjes en zet ze voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bij het serveren kan je de  kokorasp verdelen over de muffins. 

Leuk om als traktatie uit tr delen bij een verjaardag, high tea of babyshower!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s