Bladerdeeg appelflappen

Een heel simpel gerechtje, maar altijd lekker. Helemaal nu het weekend is: appelflappen van bladerdeeg. Van één appel kan je ongeveer vier appelflappen maken.

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg 
  • Appel
  • Kaneel
  • Geklutst ei
  • Suiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Schil en snijd de appel in kleine blokjes.
  3. Bestrooi de appelblokjes met kaneel. Eventueel kun je ook rozijnen door de appel heen mengen.
  4. Verdeel de appelblokjes over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de zijkanten goed aan.
  5. Smeer de appelflappen met een kwast in met het geklutste ei. Hierna strooi je er wat suiker overheen.
  6. Zet de appelflappen in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s