Aardappeltjes uit de oven

Vaak hebben wij wel aardappelen in huis. Maar om nou altijd maar saaie gekookte aardappelen te maken is niet erg leuk. Daarom heb ik vandaag een recept voor aardappeltjes uit de oven met tijm en rozemarijn.

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • tijm
  • rozemarijn
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen of boen ze schoon en snijd ze in kleinere stukken. Doe ze in een pan met kokend water en laat voor ongeveer 10 minuten koken.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olie of leg bakpapier op een bakplaat.
  3. Snijd/pers de knoflook in kleinere stukjes en hak de rozemarijn fijn. Rits de blaadjes van de takjes van de tijm af.
  4. Giet de aardappels af. Doe ze in een kom en meng ze met de knoflook, olie, tijm, rozemarijn en peper en zout naar smaak. Meng dit goed zodat alle aardappeltjes bedekt zijn met de ingrediënten.
  5. Verdeel de aardappeltjes over een ovenschaal of bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.

Serveer de aardappeltjes met een lekker stukje vlees en lekkere groenten, eet smakelijk!

    Advertenties

    Een gedachte over “Aardappeltjes uit de oven

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s