Geroosterde paprikasoep

Met dit warme weer geen zin in een volledige warme maaltijd? Wij ook niet! Het is weer eens tijd voor soep. Al eerder kon je de recepten voor broccolisoep en tomatensoep vinden op onze site maar nu heb ik ook een heerlijk recept voor geroosterde paprikasoep. 

De soep is niet moeilijk om te maken, je hebt alleen een klein beetje geduld nodig voor de wachttijd. De soep is heerlijk als voorafje of als lunch met bijvoorbeeld een stukje stokbrood er bij. Nog een voordeel: de soep is veel gezonder en ook nog eens veel lekkerder dan kant-en-klare soep!

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter kippen bouillon
  • Zout
  • Peper
  • Optioneel: bieslook en/of bosui

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voorop 200 graden. Rooster de paprika’s op een bakplaat of in een ovenschaal in het midden van de oven ongeveer 20 minuten tot de schil een beetje zwart kleurt. Laat de paprika’s in een kom, afgedekt met plasticfolie, voor ongeveer 20 minuten rusten en verwijder dan het vel en de zaadlijsten. Snijd de paprika iets kleiner in repen.
  2. Snij de ui fijn en bak deze in wat olijfolie in een pan op laag vuur voor ongeveer 5 minuutjes. Pers de knoflook boven de pan uit en bak deze samen met de paprika voor nog ongeveer 5 minuutjes mee.
  3. Doe de gebakken groenten bij de bouillon en kook de soep ongeveer 15 minuten op laag vuur en roer regelmatig door.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met een beetje peper en zout. Je kunt hem eventueel nog garneren met een beetje bieslook en/of een paar ringetjes bosui. Nu is je soep klaar, eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s