Havermout mug cake 

Deze mug cake wordt gemaakt met onder andere havermout. Omdat je verder geen suiker toevoegd, is deze cake best gezond. Het beste is om dan de chocolade druppels te vervangen door fruit.

Ingrediënten:

  • Halve (rijpe) banaan
  • Ei
  • 2 el havermout
  • Halve tl bakpoeder
  • Chocolade druppels (puur)
  • Kaneel
  • Snufje zout 

Bereiding:

  1. Prak de banaan fijn in een mok. Hier meng je het ei doorheen.
  2. Voeg nu het bakpoeder, de havermout, kaneel en een snufje zout toe. Meng alles weer goed door elkaar.
  3. Als laatste meng je de geraspte kokos en chocolade druppels door het mengsel heen. 
  4. Zet de mug cake voor ongeveer 2,5 minuten in de magnetron. 

Je kunt je mug cake op een bord serveren of direct in de mok. Strooi eventueel nog wat poedersuiker over je cake heen.

Ook lekker om door de mug cake te doen: appel, rozijnen, blauwe bessen en gehakte noten. 

Advertenties

Een gedachte over “Havermout mug cake 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s