Appelcrumble 

Ik hou van appeltaart. Maar als ik een hele taart voor mezelf maak, is dat een beetje te veel van het goede. Daarom heb ik een (overheerlijke) appelcrumble gemaakt die je prima voor één persoon kunt maken. Dit recept is voor twee kleine appelcrumbles.


Ingrediënten:

  • Appel
  • Rozijnen 
  • Kaneel
  • 50 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet twee kleine ovenschaaltjes in.
  2. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel de appel over de twee ovenschaaltjes. 
  3. Bestrooi de appel met kaneel en meng er daarna rozijnen doorheen. 
  4. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng voor de crumble de boter, de suiker en de bloem door elkaar. Meng dit tot er een kruimeldeeg ontstaat. 
  5. Verdeel het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Als de kruimels goudbruin zijn is je appelcrumble klaar.

In plaats van kleine porties, kun je ook één geote ovenschaal gebruiken. En je kan het fruit vervangen door rood fruit of een combinatie maken van appel en peer. 

Als je het als toetje serveert, serveer het dan met een bol ijs. Geniet ervan! 

Advertenties

Een gedachte over “Appelcrumble 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s