Gevulde paprika met rijst en gehakt

Met paprika’s kun je super veel lekkere dingen maken. Vaak gebruik ik het gewoon als groente door bijvoorbeeld macaroni of door de nasi maar dit recept voor gevulde paprika is ook super lekker. Het lijkt misschien alsof je super veel nodig hebt voor dit recept maar de meeste dingen heb je vaak al gewoon in huis. Ik had nog nooit gevulde paprika gehad en verwachtte er niet veel van maar dit recept is super lekker en niet eens moeilijk!

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 100 gram rijst
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 125 ml zure room
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • Peterselie
  • Peper & zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de paprika’s schoon, snijd de bovenkant er af en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Test even of de paprika’s rechtop kunnen staan, anders kun je een dun plakje van de onderkant afsnijden.
  2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul en gaar. Snijd de knoflook in kleine stukjes of pers het met een knoflookpers uit boven het gehakt. Voeg naar smaak peper, zout, Provençaalse kruiden, paprikapoeder en peterselie toe aan het gehakt.
  4. Snipper de ui fijn. Schep het gehakt en de uit bij de rijst in de kom en meng alles door elkaar.Klop de eieren door dit mengsel en vul de paprika’s ermee.
  5. Plaats de gevulde paprika’s in een ovenschaal. Schep op elke paprika 2 eetlepels gezeefde tomaten. Giet het gehaktmengsel en de gezeefde tomaten die je over hebt naast de paprika’s in de schaal.
  6. Dek de schaal losjes toe met een vel aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de paprika’s c.a. 20 minuten in de oven.
  7. Verdeel de paprika’s over de borden en schep op elke paprika een lepel zure room.

Tip:

Lekker bij de gevulde paprika’s is een gemengde salade van sla, plakjes tomaat, komkommer en blokjes geitenkaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s