Zoete aardappel bruschetta 

Bruschetta is normaal gesproken een Italiaans knoflookbroodje. Maar het broodje is ook prima te vervangen door zoete aardappel. Ik heb hem geserveerd met een tomatentapenade. 

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel
  • Tomaten
  • Knoflook
  • Basilicum
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding tapenade:

Bereid de tomatentapenade als eerste. Op deze manier kan de smaak goed intrekken. Zet hem niet in de koelkast, dan verliest de tomaat zijn smaak. 

  1. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de harde kern en de zaadjes, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Het vruchtvlees snijd je in kleine blokjes.
  2. Meng 3-4 lepels olijfolie met een paar gescheurde blaadjes basilicum en geperste knoflook.
  3. Strooi peper en zout over de tomatenblokjes en meng ze daarna door de olijfolie.

Bereiding bruschetta:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was en snijd de zoete aardappel schuin overdwars, in stukken van gelijke dikte.
  3. Pers een teen knoflook uit en meng deze met 3-4 eetlepels olie. Hier smeer je de zoete aardappel mee in. 
  4. Strooi nog wat oregano over de zoete aardappel en zet ze dan in de oven voor 20-25 minuten. Draai halverwege om om ze lekker knapperig te krijgen. 

Laat de bruschetta even afkoelen en schep op elk stukje wat van de tomatentapenade. Maak het af met basilicumblaadjes als garnering. 

Advertenties

Een gedachte over “Zoete aardappel bruschetta 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s