Gemarmerde choco-aardbeien

Een klein hapje met groots effect: gemarmerde choco-aardbeien. Lekker als toetje of als bonbon bij de koffie. 

Ingrediënten:

  • Aardbeien
  • Pure chocola 72%

Bereiding:

  1. Breek de chocola in stukjes en smelt dit au bain marie. Je kan het eventueel ook in de magnetron doen. Zet het schaaltje met chocola dan voor maximaal 30 seconden in de magnetron, daarna roer je de chocola. Dit herhaal je tot de chocola gesmolten is.
  2. Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog.
  3. Haal de aardbeien door de gesmolten chocola en leg ze op bijvoorbeeld een bord. Laat de chocolade hard worden.

De chocolade wordt vrij snel hard, in ongeveer 30 minuten. In de koelkast gaat het nog sneller, ongeveer 15 minuten. En als je echt niet kan wachten, het is ook lekker als de chocola nog warm is! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s