Italiaans kaasbrood

Dit brood is heerlijk als hapje op een fijne zomeravond samen met een glaasje wijn of een cocktail. Maar hij is ook heerlijk bij de barbecue of als het slechter weer is gewoon binnen op de bank met een filmpje. Kortom, dit Italiaanse kaasbrood is met alles te combineren en eigenlijk altijd lekker!

Ingrediënten:

  • 300 ml melk
  • 12 gram gedroogde gist
  • 500 gram bloem + een beetje extra om te bestuiven
  • snufje zout
  • 4 el olijfolie + een beetje extra om in te vetten
  • 1 ei
  • 300 gram geraspte kaas
  • 1 paprika
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Vet een kom licht in. Verwarm de melk kort (niet laten koken) en los hier de gist in op.
  2. Doe de bloem, zout, olijfolie en de melk met gist in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Leg het deeg in de ingevette kom, dek af met plastic folie en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
  3. Rasp de kaas als dat nog nodig is. Snijd de paprika in blokjes. Meng de kaas, paprika en Italiaanse kruiden door elkaar.
    IMAG0330.jpg
  4. Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote plak van ongeveer 40 x 50 cm. klop het ei los en bestrijk de deegplak hiermee. Verdeel het kaasmengsel gelijk over de plak deeg.
    IMAG0331.jpg
  6. Rol het deeg in de lengte op en leg dit op de bakplaat. Snijd de rol in de lengte in en trek de laagjes een beetje uit elkaar. Bak het brood in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Snijd het brood in reepjes of blokjes en je Italiaanse kaasbrood is klaar, eet smakelijk!
    IMAG0335-01.jpeg
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s