Aardbeienkwarkbroodjes

Deze kwarkbroodjes zijn lekker en nog gezond ook. Per stuk bevatten ze ongeveer 100 calorieën en maar 1 gram vet. Door de rozijnen is het niet echt koolhydraatarm. De broodjes zijn dus geschikt om bijvoorbeeld n een training te eten.

Ingrediënten:

  • 150 gram rozijnen 
  • 250 gram magere aardbeienkwark
  • 250 gram (volkoren)bloem
  • 2 eieren
  • 1 el olie
  • 1 el bakpoeder
  • Snufje zout


Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet ondertussen de  rozijnen in een kom met warm water. Laat ze ongeveer 15 minuten wellen. 
  2. Meng de kwark, eieren, olie, het bakpoeder en een het zout door elkaar. 
  3. Als dit gemengd is tot één geheel, spatel je de bloem en de rozijnen erdoor. 
  4. Maak met een lepel bolletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. De kwarkbroodjes gaan voor 25-30 minuten in de oven.

Met een sateprikker kan je testen of de broodjes klaar zijn. Ik vond ze erg lekker om al warm op te eten. Eventueel kun je de broodjes besmeren met wat boter, maar zonder zijn ze ook erg lekker!

Advertenties

3 gedachtes over “Aardbeienkwarkbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s