Thaise Curry

Thaise curry’s leken me altijd erg lekker, maar ik had er nog nooit één gehad. Toen ik op internet ging zoeken naar ideeën voor recepten kwam ik allemaal ingrediënten tegen die je nooit in huis hebt. Daarom heb ik een aantal recepten samengevoegd tot een eigen recept, met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Het resultaat is een heerlijke kleurrijke en smaakvolle curry!

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 300 gram kipfilet/ongepaneerde varkensschnitzel
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm gember
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 el mosterd
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • Rijst

Bereiding:

  1. Snijd het vlees, de uien, de knoflook, de rode peper en de gember in stukjes. Bak het vlees eventjes (hoeft nog niet gaar) bak hier ook de uien, knoflook, rode peper en gember doorheen.
  2. Voeg nu de kruiden, wat zout en peper en de mosterd toe. Het krijgt nu al een prachtige gele kleur. Als dit even heeft gebakken kun je ook de kokosmelk en de sperziebonen toevoegen. Doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 20 minuutjes op laag vuur koken (regelmatig doorroeren).
  3. Je kunt er nu nog wat rijst bij koken zodat het een volledige maaltijd is. Nu is je curry klaar, eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s