Bounty’s

Natuurlijk kun je gewoon bounty’s in de supermarkt kopen maar zelf maken is veel leuker toch? Ik vind het ook nog eens lekkerder dan die uit de winkel, omdat die uit de winkel vaak een beetje een chemische smaak hebben. En nog een voordeel: de zelfgemaakte bounty’s bevatten veel minder suiker en zijn dus veel minder slecht voor je!

Ingrediënten:

  • 4 handjes gemengde noten
  • +/- 10 dadels
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 140 gram kokosrasp
  • 2 el honing
  • 225 gram (suikervrije) chocolade

Bereiding:

  1. Doe de noten en de dadels in een foodprocessor of blender en ‘hak’ dit fijn. Ment het met 2 el kokosolie. Als het mengsel nog te droog is dan kun je wat extra dadels toevoegen. Doe het in bijvoorbeels siliconen ijsblokjesvormpjes of een siliconen muffinvorm en druk dit goed aan.

image

2. Meng de kokosrasp met de honing en 2 el kokosolie en doe dit bovenop het notenmengsel en druk dit weer goed aan.

image

3. Smelt de chocolade au bain-marie en verdeel dit als laatste laag over de vormpjes.

image

4. Laat de vormpjes voor ongeveer een uur in de koelkast uitharden.

IMAG0287-01.jpeg

Advertenties

Een gedachte over “Bounty’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s