Havermoutkoeken

Bij havermout denk je al snel aan een saai ontbijt, maar je kunt er veel meer mee dan je denkt. Zo kunt je er bijvoorbeeld muffins van maken, een cake of repen. Vandaag maak ik er koekjes van. Een voordeel: er zit geen extra suiker in, dus je kunt ze eten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 50 gram gesmolten kokosolie (roomboter kan ook)
  • 50 gram dadels
  • 1 ei
  • 2 tl baking soda
    Optioneel:
  • honing, kokos, gemengde noten, gedroogd fruit, kruiden (kaneel / speculaaskruiden)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Vermaal de havermout tot meel. Ontpit de dadels en snij ze in kleinere stukjes.
  3. Doe de kokosolie, het ei en de dadels in een foodprocessor of blender en mix tot een gladde massa.
  4. Doe de natte ingrediënten samen met de honing bij de droge ingrediënten (havermout, bakingsoda, eventuele kruiden en eventuele noten) en meng dit goed door.
  5. Vorm koekjes van het beslag op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in de oven voor 15-20 minuten.

IMAG0235.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s