Italiaanse bloemkoolovenschotel

Zin in een lekker gerecht dat niet al te veel werk is? Dan kun je deze bloemkoolovenschotel met tomaat en mozzarella proberen. Serveer bijvoorbeeld met kip en krieltjes voor een oer-Hollandse maaltijd. 

Ingrediënten:

  • Bloemkool 
  • Tomaten
  • Tomatenpuree
  • Ui
  • Bouillonblokje
  • Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Oregano
  • Peper en zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en maak deze schoon onder de kraan. De bloemkool kook je in ongeveer 10 minuten beetgaar. Dit kan eventueel met een laurierblaadje.
  3. Snijd de ui, tomaten en mozzarella. Bak de ui in een pan met olijfolie. Voeg daarna de tomaat, oregano en het bouillonblokje toe. Peper en zout kan naar smaak worden toegevoegd. 
  4. Schep de bloemkoolroosjes in een ingevette ovenschaal. Daar overheen verdeel je de saus, de mozzarella en de parmezaanse kaas. 
  5. Plaats de schaal in het midden van de oven voor 10-15 minuten. 

Het is bloemkool anders dan je gewend bent. Ik ben geen grote fan van bloemkool, maar dit gerecht vond ik erg lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s