Eimuffins

Muffins of cupcakes zijn vrij gemakkelijk om te maken. Maar helaas zijn ze niet zo gezond. Daarom heb ik een gezondere variant gemaakt in de vorm van eimuffins. Je kunt de muffins als ontbijt, lunch of tussendoortje eten, zowel warm als koud. 

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Scheutje melk
  • Prei
  • Snoeptomaatjes
  • Geitenkaas
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Vet de muffinvorm in met bakspray of gebruik cupcake papiertjes. 
  3. Strooi op de bodem van de papiertjes wat geraspte kaas. Daar bovenop komt de fijn gesneden groente. 
  4. Meng in een kom de eieren en melk met wat peper en zout. 
  5. Verdeel het eimengsel over de muffinvormpjes en verdeel er dan nog wat geitenkaas over. 
  6. Zet de muffins voor ongeveer 20 minuten in de oven. 

In dit recept heb ik prei en tomaat gebruikt. Maar je kan ook andere ingrediënten toevoegen die je lekker vindt. Bijvoorbeeld spinazie, paprika, bosui of gebakken spekjes. 

Advertenties

Een gedachte over “Eimuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s