Bananenbrood

Een heerlijk zoet tussendoortje zonder suiker, klinkt goed toch? Dat is dit bananenbrood ook zeker en het is ook nog eens simpel om te maken. Doordat banaan al zoet is van zich zelf, hoeft er geen suiker meer te worden toegevoegd. Nog een voordeel: je kunt de plakjes invriezen en later opeten zodat je er extra lang van kunt genieten!

Ingrediënten:

  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram havermout
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel*
  • 1 tl bakingsoda of bakpoeder
  • 3 tl kaneel**
  • 40 gram gemengde noten (optioneel)
  • snufje zout

*    Je kunt ook ander meel zoals amandelmeel / boekweitmeel gebruiken.
** Je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt: koekkruiden, eiwitpoeder, kokosrasp, pure           chocolade, rozijnen, cranberries, honing, dadels, enz.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Pureer de bananen in een keukenmachine/blender of prak ze fijn met een vork.
  3. Voeg alle ‘natte’ ingrediënten (eieren, kokosolie, eventueel wat extra honing) toe aan de bananen en meng dit goed.
  4. Maal de havermout fijn in een keukenmachine of blender.
  5. Voeg alle droge ingrediënten (vermalen havermout, zelfrijzend bakmeel, bakingsoda, kaneel/andere kruiden, snufje zout) bij elkaar en meng dit goed.
  6. Hak de noten eventueel nog wat kleiner en voeg dan de natte en de droge ingrediënten bij elkaar.
  7. Giet het mengsel in een ingevet bakblik en bak het bananenbrood 25-30 minuten in de oven. Test met een waterpoloër of het brood gaar is.

Zoals je bij de ingrediënten al zag kun je het bananenbrood aanpassen naar je eigen smaak. Ik hou heel erg van kaneel met noten dus heb ik dit toegevoegd. Maar je moet natuurlijk zelf kijken wat je  lekker vindt!

Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan wat extra honing of dadels toe. Hou je niet van noten? Laat deze dan gewoon weg. Ben je niet zo’n fan van kaneel? Vervang dit dan voor bijvoorbeeld kokos.

Zoals je ziet op de foto heb ik nog wat extra pompoenpitjes en zonnebloemzaadjes over het bananenbrood gestrooid voordat hij de oven in ging.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s