Chocolade Lava Cakejes

Een keertje zondigen op zijn tijd moet kunnen toch? En wie zegt er nou nee tegen chocolade en ijs samen? Het cakeje ziet er in eerste instantie een beetje saai uit… Maar zodra je hem open snijdt, stroomt de ‘chocoladelava’ er uit. Puur genieten!

Screenshot_2016-05-30-11-28-58

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 5 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 50 gram bloem

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) en vet je bakvormpjes in.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat het daarna afkoelen.
  3. Klop de eieren, eidooiers en suiker een beetje luchtig in een kom.
  4. Meng de gesmolten chocolade samen met de boter door het eimengsel. Zorg dat de chocolade niet meer heel erg heet is, anders gaan je eieren stollen.
  5. Voeg nu de bloem toe en roer alles tot een glad mengsel.
  6. vul je bakjes met het mengsel en zet het voor 12 minuten in de oven.

Tips:

  • Hou je goed aan de oventijd en serveer de cakejes direct anders kunnen de cakejes al snel stollen van binnen en heb je niet meer het lava effect.
  • Serveer de cakejes met een bolletje ijs en strooi wat poedersuiker over de cakejes voor een leuk effect.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s