Caprese ovenpasta met kip

Pasta is altijd goed, net als caprese. Tijd voor een combinatie van beide gerechten.

Ingrediënten:

  •  2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram macaroni
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Gezeefde tomaten
  • 2 kipfilets
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • Basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de knoflook, ui, tomaten, mozzarella en de kipfilet. De kipfilet snijd je in de lengte doormidden zodat je dunnere stukken krijgt. De macaroni kook je ondertussen in ongeveer 10 minuten beetgaar. 
  2. Fruit de knoflook en ui aan. Hier voeg je de tomatenpuree en gedroogde oregano aan toe. Bak dit kort mee en voeg daarna een half blik gezeefde tomaten toe. Kook de saus totdat deze wat dikker wordt. Daarna kan de verse basilicum door de saus worden geroerd en eventueel wat peper en zout voor de smaak.
  3. In een aparte pan bak je de kipfilet kort. Hij hoeft nog niet gaar te zijn van binnen.
  4. Als de saus klaar is, meng je de helft hiervan door de macaroni. De rest van de saus giet je later over de kipfilets. 
  5. Nu vet je een ovenschaal in en op de bodem verdeel je de macaroni. Bovenop de macaroni komen de kipfilets, giet daar de rest van de saus overheen. Vervolgens verdeel je de plakken tomaat en mozzarella over de ovenschaal. 
  6. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Voor het serveren kan je nog wat verse basilicum en peper over de ovenschotel verdelen. 

Je hebt verschillende pannen nodig, dus iets meer afwaswerk. Maar dat mag de pret niet drukken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s