Zoete aardappel met geitenkaas

Sinds kort is geitenkaas één van mijn favoriete gerechten. In de salade, door de pasta, op rijstwafels, noem het maar op. In dit recept voeg ik het toe aan zoete aardappel, in één woord HEERLIJK! Daarnaast is het nog eens makkelijk te maken ook, altijd fijn.

Ingrediënten per persoon:

  •  Zoete aardappel
  • Geitenkaas
  • Olijfolie
  • Eventueel zout en honing

De bereiding stapsgewijs:

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden. 
  2. Snij de zoete aardappel doormidden en smeer hem volledig in met olijfolie. 
  3. Beide helften leg je met de schil naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  4. Zet de bakplaat voor 40 minuten in de oven, totdat de aardappel zacht is van binnen. 
  5. Nu kun je met bijvoorbeeld een theelepeltje een geul maken in de aardappel.
  6. In deze geul strooi je de geitenkaas (en eventueel het zout).
  7. Nu nog 10 minuten in de oven en de laatste paar minuten zou je nog honing kunnen toevoegen.

Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s